Skip to content
Milieuvriendelijke Opties voor Gietvloeren: Duurzaamheid in Je Interieur

Duurzaamheid in Je Interieur

Een gietvloer is een slimme keuze voor mensen die om het milieu geven. Door een Zilva gietvloer te kiezen, doe je je steentje bij aan een meer duurzame manier van leven en beperk je je eigen impact op de natuur. 

Win-win voor jou en onze planeet!

Als je op zoek bent naar een moderne en groene vloer voor je huis of kantoor, dan is een milieuvriendelijke gietvloer misschien wel precies wat je nodig hebt. In tegenstelling tot traditionele vloerbedekkingen, die soms vol zitten met schadelijke chemicaliën en bijdragen aan vervuiling, zijn milieuvriendelijke gietvloeren helemaal van deze tijd. Ze worden meestal gemaakt van gerecyclede spullen, dus dat is al een pluspunt voor het milieu. Gietvloeren gaan van nature ook nog eens lekker lang mee, waardoor je niet snel hoeft te denken aan vervanging.

Nog een voordeel: milieuvriendelijke gietvloeren zijn makkelijk schoon te houden, zonder dat je allerlei agressieve schoonmaakmiddelen nodig hebt. Plus, ze houden de temperatuur goed vast, dus je kunt ook nog besparen op je energierekening. En wist je dat onze milieuvriendelijke gietvloeren lokaal worden gemaakt? Dat is goed voor de planeet, omdat het de CO2-uitstoot vermindert.

Dus, als je een vloer wilt die er niet alleen mooi uitziet en lang meegaat, maar ook vriendelijk is voor het milieu, overweeg dan zeker een milieuvriendelijke gietvloer van Zilva vloeren. Het is een win-win voor jou en onze planeet!

 

gerecyclede materialen

Sommige gietvloeren worden gemaakt van spullen die al eerder zijn gebruikt, dus gerecyclede materialen. Dat is goed, want het betekent dat er minder nieuwe grondstoffen nodig zijn. En het wordt nog beter! Als zo’n vloer uiteindelijk versleten is na jaren van gebruik, kun je ‘m recyclen. Dit voorkomt dat de oude vloer op de vuilnisbelt belandt en dus wordt afval verminderd. Dus, met een gietvloer, draag je niet alleen bij aan een groenere planeet, maar ben je ook vriendelijk voor je portemonnee op de lange termijn. Hoe mooi is dat? Dus, als je op zoek bent naar een vloer die niet alleen mooi is, maar ook groen, dan zijn onze Barosso gietvloeren echt het overwegen waard. Ze laten zien dat stijl en duurzaamheid hand in hand kunnen gaan!

 

Energie -EFFIcIENTE

Wist je dat gietvloeren ook kunnen helpen om je energierekening omlaag te brengen?  Gietvloeren hebben namelijk van nature uitstekende thermische eigenschappen. Dat betekent dat ze warmte vasthouden in de winter en koelte in de zomer.

Hoe werkt dat? Nou, als je bijvoorbeeld vloerverwarming hebt, dan kan de warmte gelijkmatiger door de ruimte worden verspreid, waardoor je minder hoeft te stoken. In de zomer blijft het juist lekker koel, wat betekent dat je minder hoeft te koelen. Dat scheelt enorm in je energiekosten. Dus, naast de duurzaamheid en het stijlvolle uiterlijk, kan een gietvloer je helpen om energie te besparen.

 

duurzaamheid in jouw bedrijf

Om verschillende redenen kan een duurzame gietvloer in je bedrijfspand een goede keuze zijn. Ten eerste gaat zo’n vloer echt lang mee, zelfs als je er dag in dag uit op loopt. Dat bespaart niet alleen geld op de lange termijn, maar ook grondstoffen omdat je niet steeds nieuwe vloeren hoeft te leggen. Het schoonmaken is ook heel eenvoudig, en je hebt minder chemicaliën nodig. Dat is niet alleen beter voor het milieu, maar het spaart ook je schoonmaakbudget.

Sommige duurzame gietvloeren worden zelfs gemaakt van gerecyclede materialen, wat de vraag naar nieuwe grondstoffen vermindert en afval minimaliseert.

En natuurlijk kunnen deze vloeren worden gecombineerd met energiezuinige vloerverwarming, waardoor je minder hoeft te stoken in de winter en minder hoeft te koelen in de zomer. Dit bespaart niet alleen energie, maar ook geld op je energierekening. Kortom, een duurzame gietvloer in je bedrijfspand is niet alleen slim, maar ook goed voor de planeet.

 

 

Fotografie Flare Department, Interieurontwerp: Format

Back To Top