Skip to content
kleur in je interieur

Gietvloer Kleuren: Welke Past bij Jouw Stijl?

Welkom bij Zilva, met kwaliteit gietvloeren. Als je op zoek bent naar een mooie gietvloer voor jouw interieur, ben je op de juiste plek. Wij adviseren je graag verder. Gietvloeren zijn niet alleen duurzaam en onderhoudsvriendelijk, maar ze kunnen ook de uitstraling van je ruimte volledig veranderen. Vandaag gaan we het hebben over een cruciaal aspect van gietvloeren: de kleurkeuze. Hoe kies je de kleur die het beste bij jouw stijl past?

Het Belang van Gietvloer Kleurkeuze

 1. Sfeer en Stijl: De kleur van je gietvloer beïnvloedt de algehele sfeer en stijl van een ruimte. Een goed gekozen kleur kan de gewenste sfeer creëren, of het nu gaat om een warme, gezellige uitstraling of een strak, modern gevoel.
 2. Ruimtelijk Effect: De juiste kleur kan de perceptie van de ruimte beïnvloeden. Lichtere kleuren kunnen een ruimte groter doen lijken, terwijl donkere kleuren meer intimiteit en gezelligheid kunnen toevoegen.
 3. Combinatie met Interieur: De kleur van de gietvloer dient te harmoniëren met de kleuren van je meubels, muren, en decoraties. Een goede match zorgt voor een samenhangend en aantrekkelijk interieur.
 4. Onderhoud en Vuil: De kleur kan ook invloed hebben op hoe vuil en slijtage zichtbaar zijn. Donkere vloeren kunnen bijvoorbeeld stof en vuil minder snel laten opvallen dan lichtere vloeren.
 5. Emotionele Impact: Kleuren hebben de kracht om emoties op te roepen. Een goede kleurkeuze kan een positieve invloed hebben op je gemoedstoestand en comfort in de ruimte.

Kortom, de kleur van je gietvloer speelt een cruciale rol in het creëren van een aantrekkelijke, comfortabele en harmonieuze leefomgeving. Het is dus de moeite waard om zorgvuldig te overwegen welke kleur het beste bij je wensen en behoeften past.

 

 

Populaire Gietvloer Kleuren

Laten we eens kijken naar enkele van de meest populaire gietvloer kleuropties die onze klanten vaak kiezen:

 • Modern: Moderne interieurs floreren met neutrale kleuren zoals grijs, wit en zwart. Kies voor een strakke, monochrome uitstraling om de moderne esthetiek te omarmen. De gietvloeren in een enkele kleur, de ‘Uno’ zijn het meest strak en zijn en elke gewenste kleur leverbaar. De Uno gietvloer is een uitstekende keus bij het realiseren van een moderne look.
 • Industrieel: Voor industriële stijlen kun je experimenteren met donkerdere tinten zoals antraciet en betongrijs. Deze kleuren benadrukken de ruwe, stoere look van industriële inrichting. Bij Zilva raden we dan de ‘Dupla’ gietvloer aan. Deze bestaat uit 2 kleurtinten en geven een stoere look door de kleurschakering en vegen.
 • Minimalistisch: Minimalistische interieurs houden van eenvoud en minimalisme, dus  kies dan voor een strakke, heldere lichte gietvloer om de eenvoud te behouden. In onze showroom hebben we een divers aanbod in de lichtste tinten. Je kunt dan kiezen voor een licht beige of licht grijze nuance.
 • Klassiek: In klassieke interieurs passen warme, rijke kleuren zoals diepe bruinen en donkere houttinten goed. Ze stralen tijdloze elegantie uit. Wij raden aan om de gietvloer dan uit de Uno serie te gebruiken, deze is rustig en past beter in een klassiek interieur. 

 

 

Voorbeeld van een tevreden klant;

Één van de meest recente projecten van Zilva was het helpen van een klant bij de verbouwing van hun Amsterdamse grachtenpand. De klant koos voor een Barosso gietvloer met een lichte beige tint, marmer en een vleugje parelmoer erin. Het interieur en de Barosso gietvloer creëerde een heldere, uitnodigende ruimte. Zie foto’s >

 

Milieuvriendelijke opties voor gietvloerenGietvloer met terrazzo in luxe villa Milieuvriendelijke opties voor gietvloeren Milieuvriendelijke opties voor gietvloeren  Gietvloer met terrazzo in luxe villa

 

Foto’s: Flared Department, InterieurOntwerp: Format

 

Praktische Overwegingen

Naast esthetiek zijn er ook praktische overwegingen bij het kiezen van de juiste gietvloer kleur. Hier zijn enkele factoren om te overwegen:

 • Lichtinval: De hoeveelheid natuurlijk licht in een ruimte kan de manier waarop kleuren eruitzien beïnvloeden. Test kleurstalen in onze showroom in de verschillende lichtomstandigheden. Zo ben je zeker van je keuze en kan je met een gerust hard de juiste kleur kiezen. Het is ook mogelijk om stalen even mee te nemen om in je eigen huis te bekijken. Dit is vaak heel prettig en fijn om een juiste keus te kunnen maken.
 • Ruimtegrootte: In kleinere ruimtes kunnen lichtere kleuren helpen de ruimte groter te doen lijken, terwijl donkere kleuren gezelligheid kunnen toevoegen aan grotere ruimtes. Bedenk daarom vooraf goed wat je doel is van een ruimte. 
 • Onderhoud: Denk na over hoe gemakkelijk de gekozen kleur schoon te houden is. Neutrale kleuren kunnen vlekken minder opvallend maken. Lichte vloeren zijn uiteraard gevoeliger voor vlekken en vuil. Weest je daarvan bewust. Wil je hier meer over weten? Lees in dit artikel meer over het onderhouden van je gietvloer.

 

Tips voor Kleurcombinaties

Je hebt de perfecte gietvloer kleur gekozen, maar hoe combineer je deze met andere elementen in je interieur? Hier zijn enkele tips:

 • Meubels en Accessoires: Kies meubels en accessoires die passen bij de kleur van je gietvloer Overweeg kleurrijke accenten die de ruimte opfleuren. Denk hierbij aan accessoires zoals kussens, vazen, vloerkleden etc.
 • Muurkleuren:  De muurkleur kan de gietvloer echt doen opvallen. Kies een muurkleur die de gietvloer aanvult. Contrasterende kleuren kunnen een interessant visueel effect creëren. 
 • Hout:  Hout is een materiaal wat in de regel heel goed aansluit bij een gietvloer. Het geeft de ruimte vaak wat meer beleving en gezelligheid. Een gietvloer is van nature erg neutraal en juist daarom kan het toevoegen van hout een fijne warme toevoeging zijn. 

Dit is een voorbeeld van een Barosso gietvloer met de combinatie van hout en marmer. Bekijk dit project>

zilva vloeren algemeen

 

 

Conclusie

Bij het kiezen van de juiste gietvloer kleur draait alles om jouw persoonlijke stijl, de eigenschappen van de ruimte en praktische overwegingen. Het is geen beslissing die je overhaast moet nemen. Neem de tijd om kleurstalen te bekijken, experimenteer met verschillende tinten en overweeg hoe ze passen bij jouw interieurvisie.

Bij Zilva begrijpen we het belang van deze keuze en staan we altijd klaar om je te helpen. Ons team van experts staat tot je dienst om de perfecte gietvloer kleur voor jouw stijl te vinden. Neem vandaag nog contact met ons op voor advies, een offerte, of om meer te weten te komen over onze gietvloerdiensten.

Onthoud, je gietvloer is de basis van jouw interieur!

 

Back To Top