Skip to content

PU gietvloer

Zilva Vloeren, jouw PU gietvloerenspecialist

Zilva Vloeren is een vloerenbedrijf dat gespecialiseerd is in PU gietvloeren. Wij bieden een breed scala aan vloeren in verschillende kleuren en afwerkingen, die geschikt zijn voor verschillende soorten ruimtes en interieurs. En natuurlijk helemaal volgens jouw wensen!

Wat Zilva Vloeren uniek maakt, is onze expertise op het gebied van PU gietvloeren. We hebben jarenlange ervaring in het plaatsen en onderhouden van deze vloeren en werken met uitstekende materialen om de mooiste vloeren te gieten.

Bovendien hechten wij bij Zilva Vloeren veel waarde aan onze klanten en bieden wij een uitstekende service. Ons team van professionals staat altijd klaar om vragen te beantwoorden en te helpen bij het kiezen van de juiste vloer voor jouw ruimte. Wij houden het graag persoonlijk en jouw wens staat altijd centraal bij de keuze van een gietvloer.

Vraag een offerte aan

pu gietvloer
pu gietvloer voorthuizen

Wat is een PU gietvloer?

Een PU gietvloer is een vloer die gemaakt is van polyurethaan, een kunststof die bekend staat om zijn duurzaamheid en veelzijdigheid. Het is een naadloze vloer die op maat gemaakt kan worden voor elke ruimte, of het nu gaat om een woonkamer, keuken of badkamer. De vloer heeft een moderne en strakke uitstraling en kan in verschillende kleuren en afwerkingen worden gemaakt.

Waarom wordt een polyurethaan gietvloer steeds populairder?

Een PU gietvloer wordt steeds populairder vanwege een aantal redenen. Ten eerste is het een duurzame vloer die lang meegaat. Dit is een belangrijke factor voor mensen die op zoek zijn naar een investering in hun woning of bedrijf. Bovendien is de vloer waterbestendig, waardoor het ideaal is voor ruimtes zoals badkamers en keukens. Een PU gietvloer kan ook makkelijk schoon worden gehouden.

In verschillende kleuren verkrijgbaar!

Daarnaast heeft een PU gietvloer een moderne en strakke uitstraling die bij veel interieurs past. Het kan in verschillende kleuren en afwerkingen worden gemaakt, waardoor het aan elke stijl kan worden aangepast. De naadloze afwerking geeft ook een gevoel van ruimte en minimalisme, wat steeds populairder wordt in hedendaagse interieurontwerpen.

Voordelen van een polyurethaan vloer van Zilva Vloeren

  1. Een PU gietvloer heeft veel voordelen ten opzichte van andere vloeren. Ten eerste is het een duurzame vloer die lang meegaat. Het is gemaakt van polyurethaan, wat een sterk en flexibel materiaal is dat bestand is tegen slijtage en scheuren. Dit maakt dit type vloer een investering voor jouw woning of bedrijf op de lange termijn.
  2. Een ander voordeel is dat een PU gietvloer waterbestendig is. Dit betekent dat het niet zal kromtrekken of beschadigd raken als het in contact komt met water. Dit maakt het ideaal voor ruimtes zoals badkamers en keukens, waar water vaak voorkomt.
  3. Een PU gietvloer is ook hygiënisch en gemakkelijk schoon te maken. Omdat het een naadloze afwerking heeft, zijn er geen voegen of naden waar vuil en bacteriën kunnen ophopen. Dit maakt het ideaal voor ruimtes waar hygiëne belangrijk is.

Een vloer die makkelijk te onderhouden is

Een van de voordelen van een PU gietvloer is dat het relatief eenvoudig te onderhouden is. Hier zijn een paar tips om jouw PU gietvloer in topconditie te houden:

  • Veeg of stofzuig de vloer regelmatig om vuil en stof te verwijderen. Hierdoor voorkom je dat vuil zich gaat ophopen en blijft jouw PU gietvloer er langer mooi uitzien.
  • Maak de vloer wekelijks schoon met een zachte dweil en een mild reinigingsmiddel. Vermijd agressieve schoonmaakmiddelen die de vloer kunnen beschadigen. Let ook op dat je niet te veel water gebruikt bij het schoonmaken.
  • Vermijd schurende materialen zoals schuursponsjes of borstels om krassen op de vloer te voorkomen. Gebruik in plaats daarvan zachte schoonmaakmiddelen en microvezeldoeken.

Allergie- en milieuvriendelijke PU gietvloer

Als je last hebt van allergieën, dan weet je hoe vervelend en ongemakkelijk het kan zijn om in een omgeving te zijn waar stof en allergenen zich gemakkelijk ophopen. Een ideale oplossing hiervoor is om te kiezen voor een PU gietvloer in jouw woning of als bedrijfsvloer. Deze gietvloer is namelijk niet alleen duurzaam en gemakkelijk te onderhouden, maar ook allergievriendelijk.

Een PU gietvloer is naadloos en heeft geen voegen of naden waar vuil en allergenen zich kunnen ophopen. Hierdoor is de vloer eenvoudig schoon te maken en te houden, wat vooral belangrijk is als je last hebt van allergieën.

Maar niet alleen voor mensen met allergieën is een PU gietvloer een goede keuze. Ook voor het milieu is het een duurzame keuze. Deze gietvloer is namelijk gemaakt van milieuvriendelijke materialen en is volledig recyclebaar. Dit betekent dat de vloer geen belasting vormt voor het milieu en geen schadelijke stoffen bevat die vrijkomen in de lucht.

Kiezen voor een PU gietvloer is dus niet alleen goed voor jouw gezondheid en comfort, maar ook voor het milieu. Bij Zilva ben je aan het juiste adres voor de PU gietvloer die bij jou past en aan al deze eisen voldoet. Neem vandaag nog contact met ons op om te zien hoe wij jou kunnen helpen!

Op zoek naar een gietvloer voor jouw bedrijfspand?

Bij Zilva Vloeren zijn we niet alleen gespecialiseerd in het plaatsen van mooie PU gietvloeren voor woningen, maar ook voor bedrijven. En dat is best wel bijzonder, als je bedenkt dat bedrijfsvloeren vaak aan hogere eisen moeten voldoen dan vloeren in woningen. Maar gelukkig kan Zilva Vloeren ook jouw bedrijf voorzien van de mooiste gietvloeren. Onze bedrijfsvloeren zijn namelijk niet alleen slijtvast en duurzaam, maar ook nog eens super hygiënisch. Neem een kijkje bij onze projecten voor enkele schitterende voorbeelden.

Inspiratie opdoen? Bezoek onze showroom!

Bij Zilva Vloeren hebben we niet zomaar een showroom, maar een waar paradijs voor liefhebbers van prachtige gietvloeren. In onze showroom vind je talloze inspirerende opstellingen en voorbeelden van gietvloeren in alle kleuren en afwerkingen. Neem contact op voor alle mogelijkheden.

De klant staat centraal bij Zilva

Bij Zilva Vloeren gaat het niet alleen om het bekijken van mooie vloeren. We vinden het minstens zo belangrijk dat jij als klant het juiste advies krijgt en dat je alle tijd krijgt om de verschillende opties te overwegen. Onze medewerkers staan altijd voor je klaar om je te helpen bij het maken van de perfecte keuze voor jouw type vloer.

Veelgestelde vragen over een PU gietvloer

Wil je alles weten over een PU gietvloer voordat je deze aanschaft? Lees dan alvast enkele veelgestelde vragen zodat je niet onvoorbereid een gietvloer gaat aanschaffen. Heb je nog meer vragen? Neem contact op met Zilva Vloeren. Wij helpen je graag verder!

Is een PU gietvloer geschikt voor vloerverwarming?

Ja, een PU gietvloer is geschikt voor vloerverwarming.

Kan een PU gietvloer over bestaande tegels geplaatst worden?

Ja, in sommige gevallen kan een PU gietvloer over bestaande tegels worden geplaatst. Het is belangrijk dat de tegels stabiel, vlak en vrij van losse delen zijn.

Hoelang gaat een PU gietvloer mee?

De levensduur van een PU gietvloer hangt af van verschillende factoren, zoals het gebruik, onderhoud en de kwaliteit van de installatie. Over het algemeen gaat een goed geïnstalleerde PU gietvloer gemiddeld 10 tot 15 jaar mee.

bedrijfsvloer tronios

Maak eenvoudig een afspraak

Back To Top