Skip to content

Gegoten vloer

Waarom een gegoten vloer perfect is voor uw woning of bedrijf

Zilva Vloeren is expert op het gebied van gegoten vloeren. Wij hebben al vele projecten opgeleverd, zowel voor de particuliere als de zakelijke markt. Op deze pagina bespreken we ook een project dat we bij Out of Home Masters mochten realiseren.

Vraag een offerte aan

gegoten vloer
gegoten vloer out of home masters

Wat is een gegoten vloer?

Een gegoten vloer is een moderne en stijlvolle keuze voor vloeren in woningen en kantoren. Het is een naadloze en luxe vloer die op een vlakke ondergrond wordt gegoten en vervolgens wordt afgewerkt met een toplaag. De vloer is duurzaam, onderhoudsvriendelijk en heeft vele voordelen ten opzichte van traditionele vloeren.

Voordelen van een gegoten vloer

Een gegoten vloer heeft vele voordelen ten opzichte van traditionele vloeren:

  • Naadloos: Deze vloer heeft geen naden en is daardoor gemakkelijk schoon te maken.
  • Duurzaam: Deze gaat jarenlang mee en is bestand tegen slijtage.
  • Onderhoudsvriendelijk: Deze vloer is gemakkelijk schoon te maken en heeft geen speciaal onderhoud nodig.
  • Hygiënisch: Een gegoten vloer is hygiënisch en gemakkelijk schoon te houden.
  • Veelzijdig: De vloer kan in verschillende kleuren en afwerkingen worden geleverd en past bij verschillende interieurstijlen.

Maak een afspraak

Hoe wordt gegoten vloer aangebracht?

De installatie van een vloer die gegoten is, oftewel gietvloer is een precieze klus die wij als professionals graag voor je uitvoeren. Dit zijn de stappen die worden gevolgd bij de installatie van deze vloer:

 1. Voorbereiding: De ondergrond moet vlak en schoon zijn voordat de vloer kan worden gegoten.
 2. Primer: Er wordt een primer aangebracht om de hechting van de vloer te verbeteren.
 3. Gieten: Het mengsel wordt gegoten op de vloer en zorgvuldig uitgevlakt.
 4. Uitharden: De vloer moet 24 uur uitharden voordat erop gelopen kan worden.
 5. Afwerking: Er wordt een toplaag aangebracht die de vloer beschermt en de gewenste afwerking geeft.

Veelgestelde vragen

Is dit vloertype geschikt voor vloerverwarming?

Hoe lang gaat een gegoten vloer mee?

 • Een vloer die gegoten is gaat jarenlang mee en is bestand tegen slijtage.

Is dit type vloer huisdiervriendelijk?

 • Je, deze vloeren zijn slijtvast, krasbestendig en makkelijk schoon te houden. Ideaal voor huisdieren dus.
woonbeton vloer

Gegoten vloeren in bedrijven

Een vloer die gegoten is, is zeer geschikt als bedrijfsvloer om verschillende redenen. Ten eerste is een gegoten vloer zeer duurzaam en bestand tegen zwaar gebruik. Dit maakt het ideaal voor bedrijven waar vaak veel wordt gelopen. Ook in showrooms, winkels en werkplaatsen wordt veel gekozen voor dit type vloer. Een gegoten vloer is bovendien bestand tegen chemicaliën, waardoor het tevens geschikt is voor laboratoria en andere industriële omgevingen.

Ook leuk om te vermelden is dat een vloer die gegoten is veel mogelijkheden qua design heeft en kan het worden aangepast aan de specifieke behoeften van jouw bedrijf. Denk hierbij aan verschillende kleuren of een glanzende of matte afwerking. Wil je als bedrijf een specifieke sfeer creëren, dan biedt deze vloer veel mogelijkheden.

Kies je voor een vloer die gegoten is , dan maak je een duurzame keuze die vele jaren meegaat zonder dat er veel onderhoud nodig is. Dit maakt het een kosteneffectieve oplossing voor bedrijven die op zoek zijn naar een duurzame en betrouwbare vloeroplossing.

Uitgelicht: een gegoten vloer in kantoor en kantine

Een van de tevreden klanten die gekozen heeft voor een luxe gegoten vloer is het bedrijf “Out of Home Masters”. Dit bedrijf heeft voor hun kantoor en kantine gekozen voor de PU Gietvloer collectie Zilva: ‘Dupla’.

De eigenaar van het bedrijf was op zoek naar een vloer die de moderne en stijlvolle uitstraling van zijn kantoor zou benadrukken. Na enig onderzoek kwam hij tot de conclusie dat een vloer die gegoten is de perfecte keuze was voor zijn bedrijf.

Gegoten vloer, ook prachtig in jouw woning

Een vloer die gegoten is, is niet alleen geschikt voor commerciële ruimtes, maar ook voor woonruimtes. Heb je huisdieren of last van een allergie? Het naadloze oppervlak van een gietvloer is dan helemaal ideaal. Maar een gegoten PU gietvloer is ook een geweldige keuze als je op zoek bent naar een duurzame en onderhoudsvriendelijke vloer die jarenlang meegaat.

Of kom langs in de gietvloeren showroom

showroom-zilva-gietvloer-2

Back To Top